Dr. Jos de Moor

Jos de Moor studeerde af in kwartairgeologie en fluviatiele geomorfologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij werkte vervolgens voor ADC-Archeoprojecten en was onder meer betrokken bij opgravingen die zijn uitgevoerd in het kader van de aanleg van de HSL en de opgravingen van de villa Holzkuil in Kerkrade. Daarna promoveerde hij op een gedetailleerde reconstructie van de Geul (in het Zuidlimburgse lössgebied) in relatie tot menselijke en klimatologische invloeden.

In de periode maart 2007-november 2008 was Jos werkzaam als fysisch geografisch specialist bij Archeospecialisten. Tegenwoordig is Jos in dezelfde functie werkzaam bij Earth Integrated Archaeology. De aandachtsgebieden van Jos zijn vooral de Pleistocene landschappen van Nederland en de lösslandschappen in het bijzonder. Hij is onder meer betrokken geweest bij grootschalig nederzettingsonderzoek in Cuijk en Boxmeer. Afgedekte Pleistocene landschappen, zoals deze worden aangetroffen in en rond de IJsselmeerpolders en Zeeland, hebben zijn bijzondere aandacht.


Books by Jos de Moor

Het Groot Profielenboek

Fysische geografie voor archeologen

Wilko van Zijverden & Jos de Moor | 2014

In de archeologische praktijk wordt veel van de archeoloog in het veld gevraagd. Hij/zij is het welbekende schaap met de vijf poten. Naast de dagelijkse bureaucratische rompslomp blijft helaas vaak te weinig tijd over voor…

© 2024 Sidestone Press      KvK nr. 28114891           Privacy policy     Sidestone Newsletter     Terms and Conditions (Dutch)